Da li znate koji muzičar je na fotografiji?

Bend Bajaga i instruktori su legendarni bend koji je aktivan već 28 godina.

Momčilo Bajagić je najpopularniji član benda oduvijek bio, ali odmah poslije njega, Instruktori se veoma ponose i svojim gitaristom Žikom.

On je otpočetka u bendu, a svi su ga upoznali u pjesmi “Život je nekad siv, nekad žut”, i uz stihove “Ne brini, Žiko ti, kažu svi. Žile, nemoj brinuti, boluješ od ljubavi”.

Živorad Milenković, zvani Žika, prvo je počeo da svira u bendu “Ofi”, a kasnije, uporedo sa Bajagom, Žika je svirao u bendu “Babe”.

Rođen je 18. januara 1958. godine u Beogradu. Od početka svog bavljenja muzikom Žika je bio egzibicionista koji je uvek želeo da zabavi publiku i nečim drugim osim čistog sviranja i pjevanja. Tako je na prvoj svirci grupe Ofi u Dizajnerskoj školi obrijao glavu, posuo se puderom i navukao bijele rukavice.

Kasnije kada se malo uozbiljio i zasvirao u Instruktorima kanalisao je tu svoju blesavost u jedan vrlo inteligentan humor koji je opčinjavao publiku u istoj mjeri kao i stihovi koje su pjevali.

 

Na svakoj ploči Instruktora Žika je imao bar po jednu autorsku pjesmu, koja je uvijek odudarala od ostalih numera. Ipak, i te pjesme su postajali hitovi, i on je jedini instruktor pored Bajage koji se autorski, pa i pjevački afirmisao u bendu.

Inline
Inline