Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sound Of Nature 2017

Juni 25 @ 12:00 - Juni 26 @ 8:00

Sound Of Nature 2017 , 25. Juni, Ilinčica / Tuzla

Udruženje New Sound kroz dvogodišnje djelovanje na polju organizacije eventa i promocije umjetnika kako iz regiona tako i iz svijeta steklo je renomirani ugled kod mnogobrojne publike. Bitno je istaći da iza ideje i djela New Sound stoje mladi ljudi koji za cilj imaju kreiranje i obnovu mostova saradnje među mladima, stvaranje novih partnerstava i poznanstva, te omogućavanje izražavanja kreativnih ideja, a sve u cilju poboljšanja urbanog života grada Tuzla.
Kroz mnogobrojne projekte New Sound je ugostio vodeća imena iz polja elektronske muzike poput Sasha Carassi, Enrico Sangiuliano, Siniša Tamamović, Christian Smith, Bart Skils, Julian Jeweil te mnoge domaće i regionalne zvijezde.
Vođeni pozitivnim iskustvom i feedback-om učesnika i publike prvog ”Sound of Nature” Festivala odlučili smo se organizovati i drugi po redu ali ovoga puta na novoj lokaciji i sa novim sadržajem.Kao i što sam naziv nosi ime ”Nature (priroda)” kao nova idealna lokacija odabrana je Ilinčica staro izletničko mjesto, skoro zaboravljeni prostor okupljanja građana Tuzle te je ovo idealna prilika oživljavanja tog dijela grada, vraćanja tradicije kulturnih i rekreativnih aktivnosti, te razvijanja ekološke svijesti i održavanja prirodnih dobara grada Tuzla.
Na prvom festivalu predstavilo se preko 40. izvođača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a mnogobrojni posjetioci su uživali u raznovrsnom programu. Već prvi potvrđeni izvođači za drugi po redu ”Sound of Nature” obećavaju da će Grad Tuzla biti bogatiji za još jedan urbani i edukativni događaj.
Projekat ”Sound of Nature” je podržan od strane Grada Tuzla, a uvršten je i u program manifestacije ”Ljeto u Tuzli”.

Lineup: SOOLE / Traktmouse / DJ Facho / Fulan Perez /

Details

Start:
Juni 25 @ 12:00
End:
Juni 26 @ 8:00
Inline
Inline