Međunarodni dan muškaraca 19.11. sa prigodnim programom u Sarajevo City Centru

Mjesec novembar se u svijetu obilježava kao mjesec ne brijanja, ali datum 19.11. je već od 1999. godine inauguiran kao Međunarodni dan muškaraca na Trinidadu i Tobagu. Od tad je ovaj datum u svijetu poznat i obilježava se internacionalno.

Bosna i Hercegovina je prvi put ovaj datum obilježila 2011. godine, a ove godine, tačnije u subotu na 19.11. u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održat će se Men's day BiH.

U šestsatnom programu organizatori su spremili mnoštvo zanimljivog sadržaja. Na početku će se prisutnim obraditi i dogradonačelnik grada Sarajevo, Abdulah Skaka. Na ovaj događaj mogu doći svi, preporučuje se da djevojke, supruge dovedu svoje dečke i ostave ih tu te se opuste uz bogat sadržaj.

Svi koji dođu imaju priliku osvojiti veliki broj nagrada, između ostalog tu su vaučeri za besplatnu masažu, parfemi, te nagrada put za dvoje u krakov za Novu godinu.

Međunarodni dan muškaraca se obilježava sa ciljem skretanja pažnje na zdravlje muškaraca, bolje odnose u porodici, ne nasilju, te promocija jednakosti među spolovima. Ovo je prvi put da se u Bosni i Hercegovini obilježava ovaj dan na ovakav način kroz šest sati programa. Budite dio Men's day BiH 19.og novembra u Sarajevo City Centru sa početkom u 13 sati.

Inline
Inline