Susret koji je zauvijek promijenio život Melaniji Tramp: “Znao sam da tu nečeg ima”

melanija-tramp2

U našem regionu kampanja Donalda Trampa za predsjednika Amerike bila je posebno zanimljiva zbog Melanije Tramp koja je porijeklom iz Slovenije. Ekipa “VICE” posjetila je rodno mjesto gospođe Tramp – Sevnicu, gdje je razgovarala sa njenim sugrađanima, poznanicima, školskom drugaricom.

Jednog dana 1988. godine, sedamnaestogodišnja Melanija Knavs čekala je drugaricu ispred Pionirskog doma u Ljubljani, glavnom gradu Slovenije. Baš tada, spazio ju je modni fotograf Stane Jerko i pitao da li bi mu poziriala. Deset godina kasnije u Njujorku, Melanija (koja je tada već bila uspješan model) upoznala je Donalda Trampa. Par se vjenčao 2005. godine.

Ono što su mnogi na prvi pogled promelanija-tramp-prva-dama-sadpustili da primjete prepoznao je Stane Jerko, sedamdesetpetogodišnji ljubljanski fotograf u penziji.

“Nije bila kao neke druge cure što samo stoje i čekaju šta će fotograf uraditi. Ona je htjela da zna šta radi, kako da bude bolja”, rekao je on za “Vajs”.

Njene crte lica, duge noge i vitak stas odmah je primjetio. Stane kaže da mu se od prvog trenutka činilo ‘da u njoj nečega ima’.

“Ja sam želio da je slikam već sutradan, međutim njoj je u tom trenutku škola bila važnija od manekenstva”, prisjeća se Stane Jerko tridesetak godina kasnije u svojoj dnevnoj sobi dok prelistava prve profesionalne manekenske fotografije Melanije Tramp.

Uz osmijeh se prisjeća kako za prvo snimanje nije mogao da pronađe odgovarajuću obuću za Melaniju. Nosila je broj 40.

“U početku je, normalno, bila sramežljiva. Zamolio sam je da za prvo fotografisanje donese svoje stvari. Nije ih imala mnogo, tada je bila u srednjoj školi. Ipak, donijela ih je, sama uredila frizuru i šminku, i te prve fotografije su ispale dosta dobro”

melanija-tramp

Tek nekoliko uramljenih fotografija govori o njegovoj karijeri koja ipak nije dostigla uspjehe modela koje je snimao. Sada u penziji, ovaj vitalni sedamdesetogodišnjak kaže da je Melanija njegovo najveće otkriće.

Inline
Inline