Treći Regionalni forum Europskog parlamenta mladih Tuzla.

Regionalni forum je trodnevni događaj baziran na simulaciji Europskog parlamenta u organizaciji Europskog parlamenta mladih u Bosni i Hercegovini.

Održavanje Regionalnog foruma predviđeno je za četiri od pet gradova u kojima Europski parlament mladih djeluje: Sarajevo, Zenica, Tuzla i Mostar. Trenutno je otvoren drugi krug aplikacija za delegate iz Tuzle. Regionalni forumi imaju za cilj da podstaknu učesnike na kritičko razmišljanje i da razviju kroz timski rad njihove retoričke i debatantske vještine. Učesnici će raspravljati o raznim pitanjima i izraditi rezolucije zasnovane na domaćim problemima.

 

Treći po redu Regionalni forum Europskog parlamenta mladih Tuzla održat će se od 25. do 27. novembra 2016. godine.

Najbolji tim kao i najbolji delegati izabrani od strane sudaca idu na trodnevnu Nacionalnu sesiju u Sarajevo, na kojoj će raspravljati o problemima EU.

Drugi aplikacioni krug otvoren je do 13. novembra 2016., do 23:59, a prijaviti se možete na link https://podio.com/webforms/17061924/1147058

O organizaciji

Europski parlament mladih BiH (European Youth Parliament BiH) osnovan je 2013. godine kao dio mreže neprofitnih i nevladinih organizacija u 41 zemlji Evrope. Najznačajniji cilj organizacije je podstaći razmišljanje o aktuelnim socijalnim, kulturnim i političkim problemima, kao i promocija demokratskih vrijednosti i utjecaj na mlade kroz neformalne i inovativne edukacijske metode.

Inline
Inline